Meet en regelapparatuur als kernactiviteit, niet als ‘aanhangsel’iso

Het is mogelijk om op twee manieren met meet- en regelapparatuur om te gaan: als een centraal vakgebied of als afgeleide van een bepaalde functionaliteit, zoals productieautomatisering of bewaking in de procesindustrie.

Sinds 1992 heeft Frame Engineering ervaring met beide invalshoeken, van de ontwikkeling van besturingssystemen in meet- en regelapparatuur tot het ontwerp van een specifieke stappenmotorbesturing.

Frame Engineering wil zichzelf afficheren als een centraal aanspreekadres waar de ontwikkeling van elk meet- en regelapparaat in goede handen is. Het bedrijf wil zich daarbij inzetten voor het totaalproces van ontwerp tot en met behuizing.

De ervaring van Frame Engineering bestrijkt toepassingen zoals de scheepvaart, de horeca, de automotive, de militaire sector en de medische sector. In al deze sectoren is sprake van de toepassing van meet- en regelapparatuur. Zodoende is het vak van ‘monitoring’ met de daarbij passende afregeling voor Frame Engineering gaandeweg een expertise op zich geworden.

Welke expertise in welke sector ook van belang zou zijn, steeds moet sprake zijn van dezelfde uitgangspunten. Voor Frame Engineering zijn dit de uitgangspunten die hebben geleid tot meervoudige ISO-certificering: Kennis, Betrouwbaarheid, Kwaliteit en Milieu.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden om expertise te koppelen aan de precisie van meet- en regelapparatuur, kan een bezoek aan de website van Frame Engineering overwegen. Niet alleen moet de precisie blijken uit de producten, maar ook uit procesmatige aanpak van een totaaltraject. De productie in kleine of grotere series kan onderdeel zijn van zo’n totaaltraject.